Demo Site

Tuesday, May 11, 2010

Dari Kuala Lumpur ke Hat Yai


Dari Kuala Lumpur ke Hat Yai bukan la trip yang jauh sangat tetapi fuuiiii macam-macam dugaan berlaku sepanjang perjalanan trip nie :-)... so nak jadi kan cerita emm biasa la kalau orang tanya " Kau nak pegi mana aje minggu nie dengar kau amik cuti macam nak gi bercuit jauh je nie.... emm pergi Hat Yai je... " hehehe macam-macam dalam fikiran korang atau dia orang, ada yang fikir positif ada yang fikir negatif... tapi kalau orang mcm aku nie pergi biasa la kan org fikir negatif aje.. hehehehe... so tu semua takpe kita terus kan jugak cerita kita...

So sehari sebelum pegi emm biasa la aku confident je macam tiket ada lagi so aku pun try check online "nak harammmm" tiket sold out la pulak chesss..... aku try sumber kedua pulak hehe aku call my bruder la aku punya kawan orang KTM bro Jiman so dia try sattelkan aku nye masalah tapi kena tunggu esok so aku pun ok je la....

kesokkan hari nye....

"truttt truttt truttt "

bro jiman "pul sekarang nie ada masalah sikit la"
penulis "masalah sikit.. ye ke emm sikit macam mana"
bro jiman "sekarang train derail kat area padang besar sana.. jadi train service sampai arau je"
penulis "ye ke lor habis tu macam mana"
bro jiman "macam mana pulak macam tu la"
penulis "emm tak pe la bro awak try cari tiket bas dulu emm apa-apa awak call bro oritee"
bro jiman "oritee pul"

sudah train tak ada pulak so aku try kena cari jalan lain la pulak so aku call adik aku tanya pasal tiket bas pulak sebab aku kena keje la pulak tak leh balik kalau keje sempoi-sempoi aku gerak je tampa was-was hehe

iwan "hello abang sayang apa cerita tiket dapat ke tak dol"
penulis "nie aku nak cerita la nie emm tiket tak ada"
iwan "kau jangan main-main pul kang balik rumah karang ada je tiket kang hehehe"
penulis "serious dol tiket tak ada la kau cuba cari bas tengok macam mana"
iwan "lor cibai la kalau tak ada tiket macam mana"
penulis "kita kayuh la basikal gi sana apa macam pegi la beli carrier belakang kat kedai samy"
iwan "hehehe cibai la pul kau jangan main-main"
penulis "betul la kau cari tiket bas dulu macam mana"
iwan "ok la aku try tanya arm dia boleh tolong carikan tiket ke tak"
penulis "ikut kau la"

waah gila punya terdesak aku ngan adik aku masa nie tiket tak ada kan so nak pergi macam mana emm tak lama lepas tu adik aku call dia kata "tiket abg manjin dah carikan so malam nie tak yah la gi Hat Yai naik basikal hehehe". So aku dengan hati gembira tak sabar nak pack barang hehehe...

So dah naik bas lama jugak la aku duduk dah naik nipis la punggung aku lepak dalam bas hehehe tapi tak pe nasib baik ada awek duduk kat sebelah aku emm hilang la sikit sakit punggung aku hehehe tapi tu awek siam la heheh aku tak paham sepatah haram dia cakap.. So on the way aku nak sampai Changlun emm bas yang aku naik kena baling batu la pulak nasib baik tak ada apa-apa cuma bro yang duduk kat sebelah tingkap tu je la tekejut beruk hehehe ngan tingkap bas tu retak nasib baik retak kalau pecah emm habis la muka bro tu jadi Freddy Kruger. Nak jadi kan cerita sampai je border Bukit Kayu Hitam emm biasa la aku ngan adik aku gi le immigration thai emm aku tak tau lak kat situ kena "huloq sikit ku habak hang" emm aku tak penah lak buat macam tu sebelum nie hahaha so macam biasa la nak dekat setengah jam la aku jadi tugu negara hehehe kena tanya macam-macam lagi aku dua beradik hehehe tak pe nie dah tau lain kali kalau aku masuk guna border tu hehehe kena "huloq sikit la" hehe..

Nie aku dah lepas immigration so hati pun sudah suka la hehehe kalau sampai awal aku ngan adik aku dah plan dah emm tido jap kat hotel hehehe lepas tu boleh le gi jalan-jalan hehehe.. so semua orang dah naik bas... bas pun bergerak la ke destinasi yang dituju hehehe emm tak sampai pun 10 minit la bas pulak kena tahan ngan samseng genseng nasik ayam siam hahaha dia suruh bas yang aku naik patah balik border Malaysia... dia orang tak kasi semua bas dari Malaysia masuk Siam... lor agak-agak la aku nie aku baru je sampai nie takkan nak balik pulak hehehe... sialan la :D.. bas aku tampa banyak cerita dongeng nye patah la balik ke border... punca nye JPJ Malaysia kacau teksi Siam masuk Malaysia so nie kes nak balas dendam le nie hahahaha aku pulak nya kena kacau hehehe.... nak buat macam mana..

Nie yang aku malas nie dah la baru sampai nak kena patah balik bas yang bawak aku tu takkan masuk sebab tak nak jadi kecoh nanti so drive bas advise aku ngan adik aku nak van siam.... emm kena lak bayar RM 10 sorang cibai... tapi tak pe la pada aku balik balik kl baik aku tambah je sikit hehehehe...

Emm sampai je kat bandar Hat Yai hehehe macam biasa la check in terus merayap la.... kat sana tak ada apa benda pun tapi ok la hehehe kalau nak lepak-lepak....


nie kat kuil atas bukit... jalan nak naik atas bukit nie waa macam cerita initial D... aku punya tuktuk drive pun boleh tahan jugak bawak macam dalam cerita tokyo drift.... hehehe

lepas lepak kat kuil atas bukit nie aku pun bergerak la ke floating market hehehe kat dia ada jual makanan dalam sampan hehe macam menarik je...
kat sini aku lepak minum air dalam buluh hahaha baik punya air murah je pun dalam RM2 je kalau nak refill balik tambah RM 1 je hehehe so apa lagi aku minum sampai kembong la hehehe


last sekali lepak tengok mamat nie karaoke emm sekali imbas tengok macam hattan tapi kalau lama-lama tengok mak aii naik pulak darah tengok hahahahaha.......

2 comments:

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment

Labels